ERP sistemleri; finans, muhasebe, insan kaynakları, BT yönetimi, envanter, bilanço ve çoklu para birimleri gibi konularda devreye girecektir. Bu tip işlemleri yürüten bir şirketin her bir departman için ayrı yazılımlar kullanmasının önüne geçecektir. Ayrı yazılımların kullanımı hataların gelişmesine yol açacağı gibi aynı zamanda da ciddi bir zaman kaybı olarak görülebilecektir. Öte yandan herhangi bir genel problem ya da ortak görev meydana geldiğinde de beraber hareket etmenin ne kadar zorlu olacağı da görülebilir.Müşteri Takip Tüm bu faaliyetleri tek bir çatı altında toplayan ve işlemleri daha da kolay hale getiren bir konumda bulunan ERP sistemi ile beraber daha uygun bir durum ortaya çıkacaktır.
ERP sistemleri, iş hacminin ve kazancının artması konusunda ciddi bir getiriye sahiptir.Müşteri Takip Öte yandan geri dönüş süreçlerinin kısaltılmasında da önemli olduğundan ötürü iş verimliliğini arttıracaktır. Bir çözüm yolu geliştirmek için farklı birimlerle iletişim kurmanın son derecede ciddi bir zaman kaybını yaratacağından dolayı etkisini gösterebilecektir. Tek bir sistem üzerinden hareket ederek ERP sistemini hayata geçirmek bu yüzden son derecede önemli olarak tabir edilmektedir.
ERP sistemleriyle beraber tüm bilgiler eş zamanlı olarak güncellenebilecek ve tüm birimler bu verilere ulaşabilecektir. İletişimi en aza indirecek ve verimliliği üst seviyede tutma konusunda da ön planda bulunacaktır.
ERP sistemlerinin kullanımının temel amacı verimliliği arttırmaya yöneliktir.Müşteri Takip En uygun kaynak kullanımını sağlamaktadır. Bu kaynaklar zaman, para ve personel olarak tabir edilmektedir.
ERP sistemlerinin yazılımı genel olarak dört farklı modülden meydana gelmektedir. Muhasebe ve finans, üretim, dağıtım ve servis yönetimi ile satış olarak tabir edilmektedir.
ERP sistemiyle beraber tüm bu birimlerde gelişen süreçler ele alınarak raporlar meydana getirilir. Bilgiler de her an güncellenerek, birimler arasındaki bilgi alışverişi sağlanacaktır. Bunun dışında iki temel işlevi bulunmaktadır.
• Şirket içerisinde farklı birimlerden gelen bilgilerin tek bir yerde depolanmasını ve erişime açık hale gelmesini sağlar.
• Tüm bu veri erişimi sayesinde hızlı karar almayı kolay hale getirir.
ERP sistemleri, gelişerek mobil cihazlarda da kullanılmaktadır.Müşteri Takip Bu sayede şirketlerin sadece ofislerde değil herhangi bir noktada da düzgün bir biçimde çalışmasını desteklemektedir. Ofis personellerinin dış mekanlarda da fazlasıyla çalışma yapmalarından dolayı mobil ERP sistemlerinin ne kadar önemli bir konumda olduğu her zaman dile getirilen bir konu olmaktadır.Müşteri Takip
Mobil ERP sistemleriyle beraber tüm personeller gerçek zamanlı raporlara her an erişebileceklerdir. Bunun için herhangi bir mekan kısıtlaması olmaması da bu sistemlerin ne kadar etkili olduğunun bir diğer kanıtı olarak adlandırılmaktadır. Böylelikle her bir personel ya da birimin kısa süreli faaliyet içerisine girmesini tetikler.